Γονεϊκότητα

Έχε το νου σου στο παιδί… και στην καραντίνα

Ναι, στο παιδί… όχι γιατί αυτό κουβαλάει βαρύ ιικό φορτίο αλλά γιατί ο ψυχισμός του σε αυτήν την ηλικία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την ενήλικη ζωή του. Μια δεύτερη καραντίνα είναι εδώ. Ευτυχώς αυτή τη φορά τα μικρότερα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο. Όσο θα είσαι μαζί τους εξήγησε τους το γιατί για μια ακόμα φορά θα είναι μέσα, γιατί σταμάτησαν οι εξωσχολικές δραστηριότητες χωρίς όμως να τα φοβίσεις και να τους μεταφέρεις το πιθανό άγχος σου.

Φρόντισε να είσαι ψύχραιμος και να μη μιλάς για θανάτους ξεχνώντας πως είναι μπροστά και κυρίως κλείσε τις μακάβριες ειδήσεις, που ούτε σε σένα κάνουν ούτως ή άλλως καλό! Ξέρω τα πράγματα είναι δύσκολα όχι μόνο λόγω της κλεισούρας αλλά κυρίως για το φόβο της απώλειας -ή και την ίδια την απώλεια- και την οικονομική ανασφάλεια και το μέλλον…

Τα παιδιά όμως έχουν την ικανότητα να νιώθουν αν είμαστε ή όχι συναισθηματικά διαθέσιμοι όσο κι αν προσπαθούμε να το καλύψουμε ακόμα και από βρέφη. Έχουν όμως ταυτόχρονα την ικανότητα να χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα και ζωή… για αυτό έχε το νου σου να αναθρέψεις μια όσο το πιο δυνατό αλώβητη γενιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.